Spanner
25 kwiecień 2004 - 11:23
Otóż problem mam taki.
Mam karte dźwiękowa Sound Blaster 16 ISA. Karta ta daje wystarczająco dobry dźwięk. Komp chodzi na sterowcach wykrytych przez windę, a nie tych oryginalnych. Gdy próbowałem wgrać sterowniki karty - to wówczas miałem jakośćdźwięku w filmach - coś jak radiowa. Trzaski, szumy, niska jakość

Po odpaleniu windy, prócz standardowych odgłosów windy, komputer nie chce mi nadawać ani z winampa ani z playera filmu. Nie słychać także nawet gg. Tzn programy chodzą, pliki sie przewijają, ale ich nie słychać. Ktoś mi podsunął pomysł aby w opcjachu wyjścia przestawić z windowsowego pluginu na sound blasterowy. Tak zrobiłem i było cacy, az tu ponownie komp mi zmilczał. Wszedłem do panelu sterowania, w opcjach karty dźwiękowej, nic nie zmieniłem, tylko zaakceptowałem i dźwięk wrócił. Kurde już nie mam siły, o co chodzi z tą utratą głosów z programów.

Problem leży w jakichś ustawieniach, ale w jakich
Podsumowując winda gra tylko swoje dźwięki, nie gra dźwięków z winampa, playera, gg itp. To znaczy zależy kiedy, raz się odpali ze startu raz nie i wtedy milczy. Help

temat założył szperacz

Przeinstaluj winde.
W odpowiedniej kolejności zainstaluj:

sterownik - płyta główna

zrestartuj kompa

sterownik - karta graficzna

zrestartuj kompa

sterownik - karta dźwiękowa

zrestartuj kompa

sterownik - karta sieciowa
winamp
power dvd (jesli masz dvd)
divx (najlepiej Nimo i Ffd)
direct x

zrestartuj kompa

skonfiguruj bestplayera i tyle

wszystko powinno dzialac

odpowiedź PatrolCombo

To ja dalej wyjaśnię.
Instalkę robiłem jak napisałeś. (Winde me wybrałem bo w 98, sam nie wiem czemu psuło mi aviki - ale to tylko na marginesie.)

Karty dźwiękowej nie wgrywałem, tylko zostawiłem stersa którego dał win, w tym przypadku odniosło to pozytywny skutek ponieważ dźwięk jest super w filmach. Gdy zaś wgrywam stera sb to wówczas słychać pyki szumy itp jakby z jakością radiową

Druga sprawa to taka, że 1 razem wystartuje i działa dźwięk wszędzie. Drugim razem guzik działa ylko odgłos windy, a w pozostałych progsach dupa - cisza. Sam nie wiem coś w windzie trzeba ustawiać chyba

odpowiedź szperacz

No to mam tylko jedna odpowiedz:

Jeśli chcesz zachować na kompie windę mielenium to otwórz okno i uracz chodnik swoim komputerem, lepiej będzie spełniał funkcję kupy złomu przed klatką schodową niż komputera osobistego. Spróbuj zainstalować w tej kolejności aplikacje pod Win 98 SE albo XP i powinno być OK. Mielenium ma to do siebie, że narzuca swoje standardowe stery, po kazdym uruchomieniu kompa będzie przywracał poprzednie ustawienia.

odpowiedź PatrolCombo

Temat zamknąłem przez wywalenie Millenium, karty SBlaster, procka i pyty gównej

Choć z trwogą muszę stwierdzić, że kodeka C97 1 raz też sprawdził się oby to było tylko raz /odpukać/

odpowiedź szperacz

To rzadkość, że ktoś po rozwiązaniu problemu dzieli się efetami współpracy.
Cieszę się, że mogłem Ci pomóc.

odpowiedź PatrolCombo


Podobne tem